Mieszkam w bloku, także letnie grillowanie zwykle mnie omijało, ale nie tym razem! Postanowiłam zrobić o po swojemu i grillować mimo wszystko. Z pomocą przyszedł grill elektryczny i długi przedłużacz :D Na balkonie wystawiłam stolik i krzesła, grillowanie się odbędzie.
Ale wiecie czego się nie spodziewałam? Że kiełbasa z grilla smakuje inaczej niż kiełbasa z grilla elektrycznego. Tak, niemożliwe a jednak! ;)
Mięso wyszło jednak nieco lepsze - była karkówka z glazurą, macie przepis:
2 łyżki miodu
2O ml brandy
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, czosnek
400 g karkówki
Z podanych składników robimy glazurę, karkówkę kroimy na grube steki i smarujemy glazurą z obu stron. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po godzinie mięso można kłaść na grillu i często przewracając i smarując glazurą za każdym razem grillujemy przez 20-30 minut w zależności jak grube plastry mięsa przygotowaliśmy. Jemy!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz