środa, 19 marca 2014

Domowe grillowanie

Mieszkam w bloku, także letnie grillowanie zwykle mnie omijało, ale nie tym razem! Postanowiłam zrobić o po swojemu i grillować mimo wszystko. Z pomocą przyszedł grill elektryczny i długi przedłużacz :D Na balkonie wystawiłam stolik i krzesła, grillowanie się odbędzie.

Ale wiecie czego się nie spodziewałam? Że kiełbasa z grilla smakuje inaczej niż kiełbasa z grilla elektrycznego. Tak, niemożliwe a jednak! ;)

Mięso wyszło jednak nieco lepsze - była karkówka z glazurą, macie przepis:

2 łyżki miodu
2O ml brandy
2 łyżki oliwy
sól, pieprz, czosnek

400 g karkówki

Z podanych składników robimy glazurę, karkówkę kroimy na grube steki i smarujemy glazurą z obu stron. Wstawiamy do lodówki na około godzinę. Po godzinie mięso można kłaść na grillu i często przewracając i smarując glazurą za każdym razem grillujemy przez 20-30 minut w zależności jak grube plastry mięsa przygotowaliśmy. Jemy!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz